My-Qi
Stoelmassages


Stoelmassages


Stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage gericht op het hoofd-, nek-, rug-, en schoudergebied. De techniek die hiervoor gebruikt wordt is gebaseerd op de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur) en is ontwikkeld om op een speciale ergonomische stoel op locatie toegepast te kunnen worden. Tijdens de massage worden er bepaalde punten in het lichaam gemasseerd die invloed hebben op de interne energiehuishouding. Doordat de circulatie binnen het lichaam weer op gang komt worden eventuele blokkades opgeheven en zwakke plekken weer voorzien van energie.  Een massage duurt ongeveer 15 a 20 minuten en men kan tijdens deze massage de kleding aanhouden. De massage geeft een algehele ontspanning voor lichaam en geest.


In het bedrijfsleven kunnen zich situaties voordoen waarin men te maken heeft met een hoge werkdruk waardoor spanningen kunnen ontstaan. Men heeft te kampen met klachten verzoorzaakt door werken in een zelfde houding wat kan resulteren in stijfheid van spieren, bloedcirculatieproblemen of vermoeidheidsklachten. Een hoog leeftempo is in onze maatschappij bijna ondenkbaar waardoor deze klachten vaak niet tijdig gesignaleerd worden waardoor ze vaak verergeren en tot serieuze problemen kunnen leiden zoals bijvoorbeel RSI of zelfs Burnout. Stoelmassages helpen om deze klachten te voorkomen. Door de massages wordt men vaak eerder bewust van de signalen die het lichaam afgeeft zodat ernstige lichamelijke problemen uitblijven.

In de praktijk blijkt dat stoelmassages op regelmatige basis veel voordelen heeft. Naast de lichamelijke effecten hebben de massages ook invloed op het geestelijk welzijn. Men voelt zich door een massage meer ontspannen en gewaardeerd wat zich weer uit in meer betrokkenheid en motivatie op de werkplek. Dit kan resulteren in een beter werkklimaat en vermindering van het ziekteverzuim.
2008 - My-Qi  info@My-Qi.nl
"'Every human being is the author of his own health or disease"

Buddha